Modelarski Klub Bjelovar

O nama

Modelarski klub Bjelovar - je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga tehničke kulture slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje osobne i zajedničke interese te javne potrebe u tehničkoj kulturi.

Djelatnost udruge čine promičba i razvitak zrakoplovnog i raketnog modelarstva i maketarstva, astronautike i amaterske raketne tehnike, automodelarstva, brodomodelarstva i brodomaketarstva te konstruktorstva i tehničkog stvaralaštva.

U Bjelovaru , gradu koji broji više od 35 000 stanovnika uz mnoge udruge i klubove djeluje i radi Modelarski klub Bjelovar. Klub broji 43 člana od kojih su više od polovice učenici osnovnih i srednjih škola.

Odgoj za slobodno vrijeme u kojem je pojedinac oslobođen svakodnevnih obveza , a koje je namijenjeno aktivnostima što ih Modelarski klub pruža jedno je veliko zadovoljstvo u kreativnosti i usavršavanju mladeži. 

Upravo iz razloga što kontinuirano i kvalitetno radimo Modelarski klub Bjelovar aktivno se uključuje u sve programe i projekte HZTK-e , HZS-a , HARS-a čije smo članice.

Sa svojom tradicijom i više od deset godišnjim radom Modelarski klub je prepoznatljiv po brojnim uspjesima i postignućima.

Odgojno obrazovni rad Modelarskog kluba integrira rad u stjecanju znanja iz oblasti:

  • zrakoplovne tehnike
  • raketne tehnike
  • brodo modelarstvo

Postoje različiti oblici usavršavanja ,edukacije , kreativnosti . U Modelarskom klubu sve modele sa kojima sudjelujemo na natjecanjima isključivo izrađujemo u našoj radionici.

Prisutni smo sa otvorenom radionicama u Gradu Bjelovaru gdje prezentiramo svoj rad i sa takovom aktivnosti mladi nas prepoznaju i aktivno se uključuju u rad kluba.

Programima HZTK-e Zagreb u disciplinama zrakoplovnog i raketnog modelarstva prisutni smo sa našim članovima na DRŽAVNIM natjecanjima .

Međunarodna natjecanja iz raketnog modelarstva za nas je izazov, mi ih posjećujemo i kontinuirano pratimo dostignuća i razvoj tehnike kako bi ta iskustva prenijeli na najmlađe članove.

Svake godine organizatori smo natjecanja iz raketnog modelarstva gdje su nam prisutni natjecatelji iz cijele Hrvatske.

Ranijih godina bili smo domaćini Državnog prvenstva F3K i otvorenog prvenstva Grada Bjelovara u istoj disciplini zrakoplovnog modelarstva.

Na županijskim smotrama i natjecanjima Modelarski klub Bjelovar je prisutan gdje stječemo daljnje plasmane u viši rang natjecanja.

Modelarski klub Bjelovar programima ima za glavni cilj kroz seminare educirati mladež tako da pojedine grane tehničke kultura budu dostupne svakom djetetu koje je prepoznalo svoje sklonosti u modelarstvu.

Suradnja s udrugom pedagoga je za pohvalu jer naši članovi su učenici koji su svoje sklonosti prema tehničkoj kulturi pronašli kod nas u klubu, kada im te aktivnosti nisu u programima obveznog školovanja.

 
 

Galerija slika:

Izrada jedrilice A1
Izrada modela
Model F1N
F1H  -A1
Rad mladih članova
Rad u klubu
Radionica
Reguliranje modela
Korzo
Lansiranje modela
Zrakoplovno modelarstvo Raketno modelarstvo Brodo modelarstvo