Novosti i izložbe

 
 • Izložba fotografija - Šibenske Tvrđave

  Dragi prijatelji i građani, ususret i povodom Dana Grada Bjelovara, Fotoklub Bjelovar organizira izložbu fotografija "Šibenske tvrđave" nastalu u programu Hrvatskog fotosaveza. Otvorenje izložbe fotografija je u subotu 26. rujna u 12:00 sati. Izložba je otvorena za posjetitelje od subote 26. rujna do utorka 29. rujna u vremenu: 10:00-12:00 i 17:00-19:00 sati. Veselimo se vašem dolasku  
  24. 09. 2020 PROČITAJ VIŠE
 • Izložba “Sportaši ponos grada”

  Dragi prijatelji i građani,   pozivamo vas 23. rujna 2017. u Galeriju Fotokluba Bjelovar na otvorenje izložbe fotografija "Sportaši ponos grada" povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih Branitelja.  Otvorenje izložbe biti će u 12.00h. Ova izložba produkt je višegodišnje suradnje Fotokluba Bjelovar i Taekwondo kluba Fox. Želja nam je bila spojiti umjetnost fotografije i sport i nadamo se da smo u tome uspjeli. Veselimo se vašem dolasku    
  21. 09. 2017 PROČITAJ VIŠE
 • Izložba “Naš zavičaj” - Ivanska 2017

  21.06.2017 održana je izložba fotografija "Naš zavičaj" u organizaciji Fotokluba Bjelovar i Općine Ivanske. Izložba je predstavljena na otvorenom. Ivansku u slici  - tradicionalna događanja i motive svog zavičaja predstavili su autori: Aleksandra Keserin, Tomislav Pavlek i Vladimir Pavlek.  
  06. 07. 2017 PROČITAJ VIŠE
 • TO JE VOJIN BAKIĆ

  Dok je prošla godina označila stotu obljetnicu rođenja kipara Vojina Bakića, ove zime u Bjelovaru možete pogledati retrospektivu njegovog  života i rada na izložbi „TO JE VOJIN BAKIĆ“ u galeriji Fotokluba Bjelovar (Trg Eugena Kvaternika 7). Izložba će biti otvorena javnosti 23. siječnja te će se na njoj mjesec dana moći dobiti uvid u stvaralaštvo poznatog Bjelovarčanina i jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća uopće.  Bakić je samostalnim radom i sudjelovanjem u produkciji grupa EXAT 51 i Nove Tendencije ostavio trajni trag na ovdašnju likovnu baštinu. Izlaganjem na inozemnim izložbama stekao je renome svjetski poznatog kreativca koji je geometrijskim apstrakcijama mijenjao percepciju skulpturalne estetike i pristupa oblikovanju. Raspon njegovog umjetničkog opusa obuhvaća manje radove poput istanjenih, izglačanih, prelomljenih ploha, veće i manje reflektirajuće metalne kompozicije, zatim robusne apstrahirane tjelesne mase, sve do monumentalnih skulpturnih građevina koje odaju počast stradanjima i uspješnosti naroda i narodnosti Jugoslavije. Djela većih dimenzija bila su izvođena s lokalnim suradnicima u ateljeu u Novoseljanima kraj Bjelovara.   Bakićeva djela sama po sebi su iznimno
  19. 01. 2016 PROČITAJ VIŠE
 • Fotoklub Bjelovar - Izložba XIX. međunarodni fotografski doživljaj baštine 2014

  Izložba će biti otvorena u Bjelovaru u Galeriji Fotokluba Bjelovar, Trg E. Kvaternika 7 u ponedjeljak 20. travnja 2015. u 19:00 sati.
  20. 04. 2015 PROČITAJ VIŠE
 • Otvorenje izložbe XIX. međunarodni fotografski doživljaj baštine 2014

  Hrvatski fotosavez ove godine po sedamnaesti put priređuje međunarodnu izložbu fotografija mladih Međunarodni fotografski doživljaj baštine u Hrvatskoj. Izložba je rezultat opsežne programske aktivnosti namijenjene mladima do 21 godine starosti, koja je započela 1996. na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije i kojoj se svake godine pridružuje sve većibroj - ne samo europskih - zemalja i pokrajina. Nakana projekta, koji se priređuje u okviru Europskih dana baštine pod pokroviteljstvom Vijeća Europe iuz potporu UNESCO-a, od samoga početka bila je usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje kulturne i prirodne baštine. Zajednička izložba izabranih fotografija mladih autora iz svih zemalja sudionica priređuje se približno u isto vrijeme, u sklopu obilježavanja Europskih dana baštine, u svim zemljama i pokrajinama sudionicama, a cilj joj je razmjena ponajboljih fotografskih rezultata mladih autora iz različitih zemalja kako bi se dobila cjelokupna dimenzija odnosa mladih spram baštine. Izložba se krajem godine postavlja i u Palači Europe u Strasbourgu, u sklopu završne svečanosti projekta. Projekt Međunarodni fotografski doživljaj baštine (International Heritage Photographic Experience - IHPE)
  16. 10. 2014 PROČITAJ VIŠE
 • Putovanje kroz: Makedoniju, Kosovo, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku

  Alen Vuković i Petra Slobodnjak, članovi fotokluba Bjelovar, biciklima su proputovali kroz Makedoniju, Kosovo, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku. Ovdje možete pogledati video naziva Illegal entry 2014 u kojemu nam donose kratke isječke sa svojeg putovanja.
  02. 10. 2014 PROČITAJ VIŠE
 • Izložba fotografija (P)Ogledi

  Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija (P)Ogledi autorice Katice Šarić Kaća. Otvorenje će se održati u subotu 04.10.2014. u 18:00 sati u galeriji Fotokluba Bjelovar.
  02. 10. 2014 PROČITAJ VIŠE
 •  
   1 2 3 >  Zadnji ›