Dva mjeseca potpuno besplatne zabave na gradskim ulicama

 

Izvor: Bjelovarski list, 07.07.214

Koncertom Češke obeci u prošli je petak počelo peto po redu Bjelovarsko kulturno ljeto.

Uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara, Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara u suradnji sa Narodnom knjižnicom Petar Preradović, Gradskim muzejom Bjelovar, Zajednicom tehničke kulture i Udrugom R(evolucija), te ustanove su zajednički organizacijski objedinile manifestaciju koja obuhvaća razne kulturno zabavne sadržaje.Glavni cilj je napuniti prazne gradske ulice tijekom ljetnih mjeseci i svim građanima koji stanuju u gradu omogućiti zabavne sadržaje.

Program se održava na više lokacija u Gradu Bjelovaru tijekom srpnja i kolovoza. U dva mjeseca Bjelovarčani i njihovi gosti imati će priliku doći na trinaest  koncerata bjelovarskih i zagrebačkih izvođača, vidjeti nastupe četiri kulturno-umjetnička društva i dvije plesne skupine, pogledati šest izložbi te sudjelovati na četrnaest različitih radionica.

Ulaz je slobodan za sva događanja Bjelovarskog kulturnog ljeta, dok raznovrsnost programa obećava da će svatko pronaći nešto za sebe - kazala je konferenciji za novinare zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Lidija Novosel.

Začetnik Bjelovarskog kulturnog ljeta je Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara, no od ove godine organizacija je pojačana svim ustanovama koje se financiraju iz gradskog proračuna kako bi se kvalitetnije objedinio i organizirao program tijekom ljetnih mjeseci u Bjelovaru.

Narodna knjižnica Petra Preradović Dječji odjel Bjelovar ima svoj redovan program tijekom cijelog ljeta koji je sada usklađen sa ostalim događanjima u gradu, a namijenjen je djeci. Gradski muzej Bjelovar, uz svoj redovan program daje svoj prostor i tehniku za održavanje izložbi i koncerata, Zajednica Udruga u kulturi Grada Bjelovara, iz svojih redovnih sredstava dobivenih od Grada, prezentirat će građanstvu svoj program tijekom ljeta, kroz koncerte i likovne izložbe. Pučko otvoreno učilište već godinama organizira razna kulturna događanja pa će, tako, ponovno organizirati radionice i koncerte. Zajednica tehničke kulture ima svoj redovni program tijekom ljetnih mjeseci koji je usklađen s drugim gradskim zbivanjima, te svake subote održava radionice za sve zainteresirane.